.........................................................* ειδήσεις * άρθρα * σχόλια για την καθημερινότητα μας........

...........................*"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος.....
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν
ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ο ποιητής Μάρκος Μέσκος : «Είμαστε εδώ για τα δύσκολα»


Μια έκπληξη με συμβολικό πρόσημο

meskos_markos

Είμαστε εδώ για τα δύσκολα λέει ο ποιητής Μάρκος Μέσκος 
εξηγώντας την απόφασή του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο το σκέφτηκε, θυμήθηκε και ανακάλεσε τον Μανόλη Αναγνωστάκη: «Νομίζω ότι ο Μανόλης -και τον γνώριζα καλά- θα ήταν στη μάχη και θα μου έλεγε να πάρω κι εγώ μέρος», εξάλλου «είναι αυτός ο τρόπος της γενιάς μας να ζούμε, όταν δούμε ξέφωτο αρχών σαν αυτές που ορίζει η Αριστερά, μπαίνουμε αμέσως». Ούτε λίγο ούτε πολύ και όπως το ορίζει ο ίδιος, «ακολούθησα τον κανόνα».
Χαμηλόφωνος ο Μάρκος Μέσκος, αλλά καίριος, ως σπουδαίος ποιητής που είναι, ίσως εκπλήσσει αυτούς που δεν τον ξέρουν, ωστόσο δεν παρεμβαίνει πρώτη φορά. Και όχι μόνο με υπογραφές σε κείμενα πολλών εποχών, αλλά και με την τελευταία εμβληματική του δήλωση την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, όταν είχε προχωρήσει και πάλι σε «δήλωση αρχών», όταν υπενθύμισε «τον κανόνα», εξηγώντας τους λόγους που τον οδηγούσαν όχι μόνο να ψηφίσει και να υποστηρίξει το «όχι», αλλά να καλεί και τους ομοτέχνους του να πράξουν το ίδιο ως συνειδητή πράξη αντίστασης και ως μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η υποδοχή
Μόνο που η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και κάτι ακόμα. Εσπασε στη Θεσσαλονίκη την κατήφεια στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου η αναγγελία της αποδοχής από μέρους του της πρότασης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χαρά.
Οπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του κόμματος, «είμαι πολύ συγκινημένος, νιώθω σαν τη δύσκολη ώρα που βρίσκουμε καταφύγιο στις ρίζες μας οι οποίες, αν και δείχνουν ότι είναι τόσο ανθεκτικές, εμείς παραλίγο να το ξεχάσουμε». Δεν έχει άδικο αν θυμηθούμε όσα μέχρι πριν από λίγες μέρες γίνονταν με τις αποχωρήσεις και τις ενστάσεις για τη σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Η πρόταση εξάλλου στον Μέσκο από «παλιοσειρά» έγινε. Ο επίσης ποιητής Γιώργος Μήλιας ήταν αυτός που ανέλαβε το «ρίσκο» και ο Δημήτρης Βίτσας προχώρησε το επίσημο κομμάτι το οποίο και ευοδώθηκε. «Η συμμετοχή μου είναι συμβολική», λέει ο κ. Μέσκος, «ανάβω ένα φωτάκι, αλλά έβαλα κι έναν όρο, να μην είναι εκλόγιμη θέση, δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε τέτοια βάρη».
______________
http://www.efsyn.gr/arthro/mia-ekplixi-me-symvoliko-prosimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου